ComfortWorks Irene Troost


Mijn verhaal

Mijn naam is Irene Troost. De dag na mijn verjaardag in 2016 heb ik ComfortWorks laten inschrijven bij de KvK.

De naam ComfortWorks is ooit bedacht door mijn lieve man Marcel. Met zijn videocamera, legt hij onze reizen vanaf het begin van ons samenzijn vast, en maakt er vervolgens een mooie film van. Zelf ben ik altijd met een mooie fotocamera in de weer. Met de combinatie aan film en foto’s hebben wij nu dan ook een fantastische digitale filmbibliotheek, waaruit heel eenvoudig een van onze reizen kan worden geselecteerd en we samen weer kunnen genieten van een weekendje Parijs of een weekje IJsland met vrienden of van een van onze reizen door Amerikaanse staten. Filmen kan hij als de beste. Hij heeft de meest vaste hand, die ik maar kan voorstellen en dit is bij filmen niet geheel onbelangrijk. Waar ik nooit bij stil heb gestaan, is dat ik het maken van films stiekem ook wel heel erg leuk vind.

Terug naar de naam ComfortWorks, want die is niet zomaar ontstaan. Comfort in het Engels betekent ‘Troost', wat onze achternaam is. Works is er in de tijd achteraan geplakt doordat bedrijven zoals DreamWorks naam in de filmindustrie kregen en dit mooi aansloot bij onze reis filmproducties.

Ook de strepen oranje, groen en blauw in het logo, welke ik in 2016 maakte, zijn niet zomaar kleuren. Dit zijn de kleuren van Goofy’s kleding. Ja, het bekende Disney personage! In ons huis is menig beeld van hem te vinden. Hij is onze favoriet. Disney maakt mij (ons) heel blij en persoonlijk raakt het mij ook elke keer weer. Of het nu is tijdens het bekijken van een Disney film, of ik in de armen van een Disney personage in een park duik, of uitbundig een high five geef aan Goofy als hij tijdens een parade langskomt, het betekent allemaal feest voor mij. Ik houd van het leven en dit zijn kersen op mijn levensvreugde taart! Het verbaast niemand dat in onze filmbibliotheek er veel reisjes naar Disney zitten.

Ik had in 2016 nog niet exact voor ogen welke werkzaamheden ik via ComfortWorks wilde gaan aanbieden. In eerste instantie heb ik teruggegrepen naar dat wat ik bij mijn werkgevers deed. Dat was IT, wat later recruitment werd, maar al snel merkte ik dat ik in recruitment niet echt mijn ei meer kwijt kon.

Als recruiter vind ik de mens achter een CV heel belangrijk. Iemand kan een op het oog fantastisch CV hebben, met alle juiste diploma’s, certificaten maar bij de persoon zie ik dan niet altijd een match. En als ik dan kijk naar personen die reageren op een vacature met misschien niet alle gevraagde diploma’s, certificaten dan zie ik wel een match. En dit is iets wat mij dan ook omschrijft, ik kijk verder, ik kijk anders, ik kijk naar het verhaal dat bij iemand hoort en dit is wat mij een hele succesvolle recruiter indertijd maakte. En het is dan ook deze eigenschap die ik gebruik bij het maken van impressie video’s. Hierin vertel ik een verhaal van een bijzondere gelegenheid van een ander persoon en ik wil de ware essentie vastleggen. Ik luister daarvoor naar het verhaal achter de foto’s die ik aangereikt krijg, stel vragen en kan op die manier de gebeurtenis weer laten leven!

Ook uit mijn IT tijd als projectleider keek en luisterde ik naar mijn teamleden, waardoor mijn projecten altijd succesvol werden uitgevoerd en afgerond. Ik heb compassie voor mensen en passie voor wat ik doe en dat vertaalt zich terug in mijn werk. Als ik iets doe dan doe ik het ook goed.

Bij de inschrijving van ComfortWorks had ik ook ‘graphics’ laten opnemen bij de werkgebieden. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en sinds begin 2018 is mij steeds duidelijker geworden dat daar mijn energiebron ligt. Tijdens het ontwerpen van een logo's en websites voor startende zelfstandige professional voel ik de energie stromen. En bakken met energie voel ik als ik aan het werk ben met het maken van (korte) films voor o.a. een golfwedstrijd die ik organiseer. En toen wist ik het: ik ga korte filmpjes, impressie video’s, maken. En niet alleen voor mezelf, maar juist ook voor anderen, voor iedereen met een smartphone. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en deze vullen zich met foto’s en filmpjes die tijdens een leuke dag worden gemaakt. Op een smartphone deze terugkijken is uiteraard mogelijk, maar waarom niet makkelijk toegankelijk maken via een impressie video en ze dan ook nog eens snel en makkelijk kunnen delen. Et voilà, mijn ComfortWorks business idee is een feit!

Dit vindt u ook terug op mijn website. Het onderwerp is mij om het even, waar het mij om gaat is om voor u welke speciale dierbare gebeurtenis in uw leven dan ook een mooie makkelijk toegankelijk en te delen herinnering te maken. Op het moment dat ik dit schrijf weet ik dat ik naast het maken van impressie video’s ook full-length video’s kan maken. En een eerste pitch video is al een feit. Hierdoor weet ik ook dat het in de toekomst niet bij zal blijven. Maar voor nu richt ik mij met name op het maken van impressie video’s.
Naast dat ik graag naar verhalen luister en ze lees, vertel en schrijf ze ook heel graag en dat is wat ik met een impressie video doe.

Ik werk met Apple producten, die zich uitstekend lenen voor grafische creatievelingen zoals ik. Als IT-er van oorsprong heb ik geen enkele moeite om mijzelf nieuwe applicaties eigen te maken, dus van Apple's iMovie overstappen naar Apple’s Final Cut Pro ging heel eenvoudig. Daarnaast draai ik mijn hand niet om voor het gebruiken van andere (grafische) pakketten, alles wat mij in staat stelt perfect werk af te leveren, dat is waar ik naar streef. En het belangrijkste hierbij vind ik dat ik dit volledig passend maak zodat een dierbare herinnering weer gaat leven!

Bedankt dat u tot zover heeft willen meelezen. Ik hoop u snel persoonlijk te spreken, omdat ik voor u ook een mooie video ga maken.
Dus tot snel!

Irene Troost
september 2018