Ontdek

de magie van Smartphone Fotografie

— A picture is worth a thousand words


Stacks Image 67
22 juni 2022

Een Smartphone kopen, waarmee je vervolgens alleen foto’s maakt!

— Logisch toch?! En mij aankijken alsof ik gek ben?!

Stacks Image 379


Schuin, vooral overal schuin doorsteken. En vooral ook straten schuin oversteken. Ik hoor het hem zeggen. Dit is namelijk de manier van lopen van een ex-buurman en tevens hele goede vriend. Marcheren heeft hij in zijn dienstbare leven veel gedaan. In het binnen- en buitenland.

Dat marcheren heeft inmiddels wel plaatsgemaakt voor wandelen, maar met hem is het altijd stevig doorwandelen kan ik je vertellen. En als je 70 bent, dan neem ik daar mijn petje toch elke keer weer voor af.

Naast wandelen zitten ook nog van allerlei andere dingen die standaard voor hem zijn. Verandering hierin aanbrengen is niet iets wat hij van nature snel zal doen. Alhoewel het mij blijkbaar toch is gelukt?!
Ja, echt!
Natuurlijk heeft het alles te doen met het maken van foto’s. Met een Smartphone uiteraard!

En ook nog eens van hemzelf, wat een bijzonder verhaal op zich is. Het plezier, dat wij samen altijd delen, is er alleen nog maar groter door geworden.Uiteraard weet hij waar ik met mijn bedrijf Comfortworks Smartphone Fotografie mee bezig ben. Echter hem voorzien van tips, trucs of laten weten hoe fantastisch het is om mooie plaatjes te maken met een mobiel, dat had geen enkele zin. Hij had er namelijk geen.

Voor hem ben ik met liefde nog wel eens fotograaf, maar sinds een tijdje is hij er zelf helemaal druk mee. Misschien denk je, dat is toch niet vreemd? Hij kent jou en je online en offline trainingen en workshops. Dit heeft vast mee geholpen, maar laat ik je vertellen waarom het voor hem toch echt heel bijzonder is.

Hij had geen mobiele telefoon om het simpele feit, dat hij geen enkel nut zag er een te hebben. Maar nu heeft hij er sinds een kleine twee jaar toch eentje!
Stacks Image 218

Want tja, buiten iemand bellen? Gebeld kunnen worden als je niet thuis bent? Je email lezen en er op reageren? Waar is dat allemaal voor nodig? Ze bellen me maar als ik thuis ben en anders hebben ze pech. En mijn berichten die lees ik toch niet op straat.

Dit zijn enkele van zijn opmerkingen die ik me zo snel kan herinneren. Geloof me er zijn er nog veel meer.

En nu hij er een mobiel heeft, ben ik een van de twee ‘gelukkige’ om zijn telefoonnummer te hebben! En hoeveel denk je dat hij gebeld wordt? Of zelf mee belt? Ik vind dit werkelijk fantastisch!
Hij gebruikt zijn mobiele telefoon namelijk niet voor bellen of andere zaken! Hij gebruikt het als fotocamera. En daar ben ik echt onbedoeld de oorzaak van, maar mijn uitspraak ‘je smartphone is de camera die je altijd op zak hebt’ is hem wat dat betreft 100% op zijn lijf geschreven!

Hij had altijd een handige kleine fotocamera, tot het moment dat die ermee ophield en hij mij een hele mooie lach op mijn gezicht bezorgde.

Tijdens weer een van onze gezellige avonden, vertelde hij naar mobieltjes te hebben gekeken. En niet om overal bereikbaar te zijn, nee om er foto’s mee te gaan maken. Het was of een nieuwe fotocamera kopen of een mobiele telefoon. Dit zei hij echt letterlijk zo.

Logisch toch?! En mij dan aankijken alsof ik gek ben?!

Stacks Image 271
— Het was of een nieuwe fotocamera kopen of toch maar eens een
mobieltje

Ik weet en ik steek het dan ook nooit onder stoelen of banken, maar iedereen kan met zijn Smartphone fantastische foto’s maken en het is nog eens heel eenvoudig om te leren ook.

Veel mensen realiseren zich niet welke mooie kwaliteit ze ook met hun mobiel kunnen bereiken. Die niet alleen zij zelf fantastisch vinden, maar anderen ook. Werkelijk zulke mooie foto’s dat niemand gelooft dat ze met een mobiel zijn gemaakt. En het enige wat daarvoor nodig is, is eenvoudige uitleg en je tijd.

Als je denk met je mobiel geen mooie beelden te kunnen maken, dan ben je geen uitzondering. Ik herken dat als geen ander, maar op het moment dat ik achter enkele simpele trucs en technieken kwam, maakte ik direct veel mooiere. En mijn ex-buurman is daarop nu ook geen uitzondering.
Om een lang verhaal kort te houden. Hij is zo blij als een kind met zijn nieuwe ‘fotocamera’.

Is hij bijvoorbeeld op een ochtend heel vroeg met de trein richting Parijs vertrokken, omdat hij een dagje die mooie stad wil aandoen, dan vliegen de mooiste foto’s mij die dag om de oren.

En dit is allemaal begonnen tijdens een van zijn wandelingen van minimaal 30 minuten, die hij elke dag maakt.
Foto’s maken gaat in basis principe over welk verhaal je wilt vertellen. En zo is het leren foto’s maken met een Smartphone voor hem dan ook begonnen.

Kreeg ik in eerste instantie foto’s te zien, waarvan ik dacht.. uhh.. ok.. wat wil je vertellen?! Waar kijk ik nu naar?!

Wat ik hem dan ook vervolgens vroeg!

Stacks Image 286Stacks Image 435

Als ik terugdenk aan een van zijn eerste foto’s, dan weet ik het nog precies. Dat was een foto genomen in de Scheveningse haven vol bedrijvigheid, boten, wandelaars en afvalcontainers.

Oh en ja ..en als je goed keek zat op een van die afvalcontainers een zilvermeeuw, die een lekker maaltje had gevonden!

Laat dit laatste nu zijn waar het hem omging. Om die ene zilvermeeuw. Het was namelijk de tijd van de nieuwe haring en hij wilde mij herinneren aan onze jaarlijkse haringfeestje.
Ik kan je vertellen dat hij tegenwoordig hele andere foto’s maakt. Foto’s, die het verhaal wel direct aan mij vertellen.

Uiteraard heb ik hem daarbij graag geholpen toen hij erom vroeg en heb ik zijdelings wel degelijk een rol gespeeld dat hij nu fantastische foto’s maakt met zijn nieuwe ‘fotocamera’.

Stacks Image 437Stacks Image 273

Zo af en toe ontvang ik op de woensdagen ineens weer een foto van hem. Soms vanuit de haven Scheveningen en andere keren met een mooi blik op de Keizerstraat in Scheveningen-dorp en op de voorgrond stond een voor mij heel bekend schoolbord. Het was de aankondiging over tompoucen van het ‘Hofje van Noman’!

Als ik een of twee espresso’s voor hem heb, dan heeft hij voor mij iets lekkers erbij, zo staat er dan bij de foto vermeld. Mijn antwoord hoef ik je niet vertellen, maar wel dat ik niet veel later een volgende foto ontving en daarna nog een aantal.

Het is namelijk een traditie geworden dat hij zijn foto’s skills, tijdens zijn wandelingen aanscherpt en mij van zijn route en in dit geval ook de daarbij behorende aankomsttijd, via foto’s op de hoogte houdt.
Niets leukers kan ik mij bedenken, dan door de ogen van een ander Scheveningen te zien. Wist ik eerst niet van het bestaan van een kanon gericht op zee en ook niet van een geschilderde vuurtoren op een hotel, nu wel!

Met zijn wandelingen volgt hij elke keer weer een ander pad, waardoor ik Scheveningen door hem steeds beter leer kennen en vanuit een ander perspectief.
Met andere hoeken, uitlijnen en gebruik maken van lijnen in foto’s is hij inmiddels aardig bedreven. Het geeft zijn plaatjes net even een ander effect mee.

En dat wilde ik hem vertellen toen hij binnenkwam, maar voordat ik het hierover kon hebben, stelde hij een vraag. En eentje die mij direct ook weer een dikke smile op mijn gezicht gaf.

Stacks Image 448Stacks Image 327


Hij had namelijk in zijn foto bibliotheek een paar foto’s van hemzelf gevonden. Die had hij niet gemaakt! Dat wist hij zeker! Op dergelijke momenten kan ik mijn lachen niet inhouden. Je had zijn gezicht ook moeten zien. Hij is dan zo stellig, dat ik niet anders kan dan lachen.

Nee echt niet ..zei hij nogmaals! Natuurlijk niet! Dergelijke foto’s verschijnen gewoon in je bibliotheek!

Ja, dat heb ik ook. Nou echt niet! Heerlijk dit altijd.
Je zult het wel begrijpen ..dat een eerste uitleg over de front camera en selfies op dat moment startte. Ik heb hierover gelijk ook weer voldoende inhoud voor een ander blog, dus dat komt een andere keer.

Wil met mij wel eens sparren over de mogelijkheden die ik jou kan bieden over maken van foto’s met je Mobiele telefoon?

Met mijn bedrijf, ComfortWorks, help ik ondernemers hun eigen professionele branding te maken. Met de camera die ze altijd op zak hebben. Ja, met hun smartphone en welke dan ook!

Ik leer ze met simpele tips, trucs, tools en technieken zelf alle benodigde plaatjes van hun bedrijf, product of dienst te maken. Kortom .. het beeldmateriaal dat hun doelgroep moeiteloos aanspreekt en tot actie aanzet.

Neem contact op of plan hier in mijn agenda een gesprek in.


Stacks Image 151Laat hier je reactie achter!


Binnen 24 uur hoor je van mij!


Stacks Image 182

Dit jaar vieren we twee maanden Kerst!
PDF Blog

Download het hier
Veel leesplezier!
zonnige groet,
Stacks Image 167