Ontdek

de magie van Smartphone Fotografie

— A picture is worth a thousand words


Stacks Image 67
12 juli 2021

Twee vliegen in een klap met een Workshop Smartphone Fotografie!

—Mijn eigen onvergetelijke wensdag tijdens een telefoongesprek.

De telefoon gaat en ik zie een voor mij onbekend nummer, maar ik weet wie het is. Via LinkedIn had ik een week eerder leuk contact gekregen met Annelies Joustra van Make-A-Wish Nederland. Vandaag zouden wij elkaar spreken over een workshop Smartphone Fotografie waar zij voor de wensbegeleiders binnen hun organisatie naar op zoek was en mijn mogelijke rol hierin.

Fantastisch dat vanuit zo’n leuke organisatie met mij contact wordt opgenomen.

Ik ken deze organisatie vanuit Amerika, waar ze een zeer nauwe band hebben met de Walt Disney Company. Ik heb ze daar in de parken meerdere malen in actie gezien tijdens een Wish. En ook op televisie, tijdens de jaarlijkse hele bijzondere Holiday uitzendingen.

Daar worden altijd wel een of twee Wishes met het grote publiek gedeeld.
Tot tranen toe ben ik elke keer weer geroerd als ik alleen al naar de gezichten van de ouders kijk. Ouders van jonge kinderen, die met hun grote idool zoals een Peter Pan, Cinderella, Minnie Mouse of Buzz Lightyear in een innige omhelzing staan of samen iets leuks aan het doen zijn.

Tijdens een dergelijk moment vergeten ze allemaal dat er iemand ernstig ziek is. Welke loodzware beproeving ze dagelijks doormaken. Of welke operatie er voor volgende maand gepland staat.

Door Make-A-Wish wordt een onvergetelijke dag mogelijk gemaakt. Niet alleen voor het kind maar ook voor de rest van de familie.

Ik vind wat zij doen met geen pen te beschrijven.

—Met een onvergetelijke wensdag krijgt een ernstig ziek kind een positieve boost.Om er als toeschouwer naar te mogen kijken, maakt mij al super blij. Elke keer weer krijg ik er een heerlijke ‘Goofy’ grin van die letterlijk de hele dag op mijn gezicht zit geplakt. Een Selfie met Mickey Mouse maakt hiermee het feest alleen maar groter!

Alt Text


Eerlijk gezegd had ik er geen idee van, dat deze mooie organisatie ook in Nederland gevestigd is. Voor ons gesprek heb ik uiteraard de website bekeken en tijdens mijn gesprek met Annelies werd mij nog heel veel meer duidelijk.

Er gaat zoveel meer schuil achter deze prachtige organisatie. Zo zijn er wensbegeleiders, wenshalers, wensvervullers en fondsenwervers om maar een paar vrijwilligers rollen op te noemen. Allemaal komen ze in actie op verschillende momenten om een onvergetelijke Wish Journey compleet te maken.

Annelies vertelde dat ze allemaal hun smartphone bij zich hebben en hiermee ook foto’s maken tijdens een Wish Journey. Vanuit het hoofdkantoor krijgen de wens-geleiders nu soms een spiegelreflexcamera mee om foto’s te maken. Want ja, niets is leuker dan al het moois van een wensdag ook komt vast te liggen met foto’s.

Dat snap ik natuurlijk als geen ander!
Met de foto’s wordt achteraf een fotoboekje voor het gezin gemaakt. Tijdens een nabezoek wordt dit persoonlijk aan het gezin overhandigd. Zo kan er op elk gewenst moment worden teruggeblikt naar die onvergetelijke wensdag.

—Met een fotoboekje even in gedachten terug naar die onvergetelijke dag.


De foto’s, die voor, tijdens en na een wensdag worden gemaakt, zijn echt super belangrijk voor Make-A-Wish Nederland.

Naast dat de foto's voor het gezin een mooie herinnering zijn, kunnen mooie foto’s ook de aandacht trekken voor de organisatie. Om te laten zien wat voor moois de organisatie biedt aan ouders met zieke kinderen. Om zo nieuwe vrijwilligers en sponsoren te werven, maar ook om ouders met zieke kinderen te laten zien dat dit voor hen ook mogelijk is. Zo helpen mooie foto’s Make-A-Wish Nederland op diverse fronten.

Zowel tijdens mijn voorbesprekingen met de deelnemers, als ook op de dag van de workshop zelf hoorde ik het ook nog hoe belangrijk foto’s zijn. Regelmatig laten de gezinnen weten hoe blij ze met het fotoboekje zijn. Het was ter hand genomen om weer eventjes in gedachten terug te gaan naar die onvergetelijke wensdag.
Na een wensdag maken de wensvervullers altijd een eigen verslag voor het hoofdkantoor. Deze vullen ze ook altijd aan met hun eigen foto’s, die ze maken met hun Smartphone.

Iedereen heeft er tegenwoordig één en ze hebben allemaal één of meerdere goede camera’s. Hierdoor was het idee voor een workshop ontstaan, zei Annelies. Het moet toch mogelijk zijn om nog mooiere foto’s te maken met een Smartphone.

Want eerlijk is eerlijk, het is niet echt makkelijk om met de ingewikkelde spiegelreflexcamera van het hoofdkantoor foto’s te moeten maken. Fijner zou het zijn als ze dit met de camera op hun eigen smartphone kunnen doen.

“Wat een leerzame, interessante en leuke workshop -Smartphone Fotografie-” -MARIEKE GILSING | wensvervuller Make-A-Wish Nederland


Extra voordeel voor de deelnemers aan de workshop zag Annelies, dat ze de kennis ook privé kunnen gaan gebruiken. Tegenwoordig maken we de meeste foto’s met onze smartphone, omdat dit de camera is die we altijd bij ons hebben. Een extra win-win voor allemaal!

Als de kwaliteit van de foto’s verbeterd wordt, kan Make-A-Wish de foto’s ook gebruiken voor de commerciële doeleinden die de organisatie voor ogen heeft.
Annelies vroeg mij toen ‘Zou jij hierbij iets kunnen betekenen?’. Natuurlijk! Was direct mijn antwoord.

Ik weet namelijk inmiddels uit ervaring hoe ik anderen echt goede foto’s kan laten maken met hun Smartphone.

Voor Annelies had ik zelf ook een paar vragen. Wat kan er verbeterd worden? Wat gaat er nu nog niet goed? Wat ontbreekt of mist de afdeling communicatie aan de foto’s? Wat wordt er van de foto’s verwacht? Wat vindt er zoal plaats tijdens een wensdag?

Dit waren al een paar vragen die direct bij mij naar boven kwamen tijdens het gesprek. En met name ook: ‘Is het ook mogelijk dat ik enkele voorbeelden kan bekijken? Hierdoor krijg ik een goed beeld over wat voor foto’s er nu worden gemaakt. En wat ik tijdens een workshop specifiek aan de orde kan brengen, zodat deze perfect aansluit bij de deelnemers.’.
Ik zei het al eerder, iedereen kan foto’s maken met zijn Smartphone, daar ben ik echt van overtuigd. Helaas is het echter zo dat bij de meeste mensen de kwaliteit van de foto’s niet zo is als ze zouden willen.

Dit stelt sommige echt teleur weet ik, maar ik heb heel goed nieuws!

“Handige tips & tricks om het maximale uit de camera van je telefoon te halen.” -MARIANNE VAN DER VAART | wensvervuller Make-A-Wish Nederland


Met namelijk al een beetje meer kennis over de eigen Smartphone en ook over het maken van foto’s er mee, weet ik dat dit verandert. Dat 'Camera Ready’ zijn ook een belangrijke rol speelt weet ik en dat leg ik de deelnemers tijdens een workshop ook uit en ik leer ze hoe ze dit kunnen zijn.

Door mijn workshops leren de deelnemers tips, tools, trics en leg ik technieken uit. Ik begeleid ze daarin stap voor stap. En het leuke is, dat ze de kennis direct in praktijk brengen. Soms is het door foto’s te maken van zichzelf of van elkaar. Of van een van de vele ‘props’, die ik voor een workshop altijd bij mij heb.

Maar het kan ook heel goed zijn dat ze mij op de foto aan het zetten zijn. Voor het oefenen van foto’s maken van bewegende objecten, ben ik maar al te graag degene die springend voor hen staat!
Groepsfoto’s, panoramafoto’s, aan welke standaard instelling je bij Selfies moet moet denken. Dat en nog veel meer kwam allemaal aan bod tijdens de workshop, die ik vorige maand in Hilversum gaf aan acht enthousiaste wensbegeleiders!

Na afloop ontving ik voor het geven van de workshop de speciale ‘wensster’, welke nu een heel mooi plekje heeft in mijn huis.

Op de dag zelf en in de dagen erna ontving ik enthousiaste en positieve reacties. Ook toen kreeg ik te horen dat er een mogelijk vervolg komt. Er zijn namelijk nog veel meer wensbegeleiders, die mijn workshop Smartphone Fotografie willen volgen.

En zoals gezegd leren ze het niet alleen voor Make-A-Wish Nederland, maar leren ze ook hoe zij privé scherpe, adembenemende foto’s kunnen maken. Foto’s die ze zo in een lijstje aan de muur kunnen hangen. Van hun eigen kinderen, geliefden, vakanties waar zij na jaren nog supertrots op zijn, etc.
Stacks Image 151

Dat deze mooie win-win gedachte tijdens het telefoongesprek naar voren werd gebracht, spreekt voor mij boekdelen over deze organisatie. Dat wat ik deelnemers leer tijdens een workshop kunnen ze voor zakelijke als privé doeleinden gebruiken.

Je zult begrijpen dat ik erg uitkijk naar de volgende workshops, die ik ga geven voor Make-A-Wish Nederland.

Wil je net als Annelies sparren over de mogelijkheden? Neem contact op of plan hier in mijn agenda een gratis gesprek in.
Laat hier je reactie achter!


Binnen 24 uur hoor je van mij!

Stacks Image 182

Twee vliegen in een klap ..
PDF Blog

Download het hier
Veel leesplezier!
zonnige groet,
Stacks Image 167